celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Gündem 4 Ocak 2024 22 Görüntüleme

CHP medyasından manidar karikatür… Akşener’in kolunu kırdılar!

Altılı masayı devirdikten sonra şartlı şekilde geri dönen İyi Parti lideri Meral Akşener’e tepkiler devam ediyor. CHP’de Kılıçdaroğlu kanadına yakınlığı ile bilinen Cumhuriyet gazetesi, bugünkü manşetinde Akşener’e “kırık kol” göndermesi yaptı.

Cumhuriyet gazetesinin 7 Mart tarihli “Ve ‘Millet’in adayı Kılıçdaroğlu” manşetinde, 6’lı masanın aylar sonra ilan edilebilen ortak adayı ile ilgili dünkü gelişmeler aktarıldı. “Sofra genişledi”, “Taşlar yerine oturdu”, “Kardeşliğin sofrası” alt başlıklarıyla verilen manşet haberdeki karikatürde dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı.

Masadaki diğer 5 liderin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu isminde mutabık kaldığına ilişkin hazırlanan karikatürde; Meral Akşener’i temsilen görsele eklenen kolun sargılı ve İmamoğlu-Yavaş görselleri yapıştırılmış şekilde çizildiği görüldü.

İşte Akşener’in “kolunun kırıldığı” o karikatür:

KOALİSYON KAVGASINDA ZORAKİ SON

Millet İttifakı’nın 2 Mart’taki toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itirazıyla başlayan kriz, Akşener’in 3 Mart’ta masadan kalkmasıyla zirveye tırmanmıştı.

Meral Akşener’e CHP yanlıları tarafından büyük tepki ve hakaretlerin yöneltildiğisüreç, İyi Parti liderinin vites düşürmesiyle sona erdi.

Altılı masayı ‘noterlik’, ‘dayatma’ ve ‘kumarla’ itham eden Meral Akşener, 6 Mart’ta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla masaya dönüş sinyali verdi. Bu talebi kabul edilen Akşener masaya dönerken, altı liderin uzlaşmasıyla Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu.

Buna göre seçimin kazanılması halinde, ittifakta yer alan beş genel başkan ise cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapması kararlaştırıldı. Üzerinde uzlaşılan geçiş sürecinin yol haritasına, cumhurbaşkanının, uygun göreceği bir zamanda Yavaş ve İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı yardımcılığına atayabileceği hükmü eklendi.

 
  •  
  •   
  •  
  •  
  •   

 

KAYNAK: HABER7

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com